Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe


Synopsis: En lemlästad kvinna upptäcks hemma hos Jesper Orre—en rik, karismatisk och kontroversiell VD för butikskedjor, som har försvunnit. Utredningen och händelserna som ledde fram till mordet berättas från tre olika personers synvinkel; Peter Lindgren, polisen som utreder fallet; Hanne Lagerlind, en beteendevetare som är anlitad för att hjälpa till; och Emma, en ung anställd på Orres företag som hade en affär med honom.

Plats: Sverige

Det bra: Jag älskade komplexiteten i handlingen och karaktärerna. Både Hanne och Emma har väldigt intressanta bakgrunder, även om jag relaterade mer med Hanne än Emma. Historien höll mitt intresse och även om jag hade mina misstankar så hade jag inte listat ut alla detaljer förrän allt avslöjades i slutet.

Det mindre bra: Det tog mig ett tag att komma in i historien då kapitlen hoppar både fram och tillbaka i tiden och mellan olika personer. Handlingen går emellanåt ganska långsamt och boken kunde ha varit 100 sidor kortare.

Varför jag läste boken: Jag har läst flera andra bra böcker av Grebe som hon skrivit tillsammans med sin syster.

Mitt betyg: ★★★ (bitvis ★★★★)

Slutsats: Fängslande psykologisk spänningsroman.

Lämna en kommentar