Tisdagstrion: Sommarens bästa

Veckans tema för tisdagstrion är bäst (hittills) under sommaren. Efter att knappt ha läst någonting under våren kom min läslust äntligen tillbaka, lagom till att sommarsemestern började.

Den första boken i min trio av sommarens favoriter är Vit syren av Cecilia Sahlström. Det är den första boken av sju om kommissarie Sara Vallén och hennes kollegor vid våldsroteln i Lund. En ung tjej hittas brutalt misshandlad i Lunds stadspark men Sara kopplas snart bort från fallet då hennes son är huvudmisstänkt, vilket dock inte stoppar henne från att försöka lösa fallet.

Bok nummer två är Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström. Det är andra boken om före detta FBI agenten John Adderley som arbetar som polis i Karlstad under ny identitet. Han utreder mordet på Stella Bjelke, som tillsammans med systern Alicia driver ett dejtingföretag, samtidigt som han måste hantera problem från sitt förflutna.

Sista boken i min trio är Dyningar av Elinor Kapp och är tredje boken i serien Morden i skärgården. Kriminalkommissarie Eddie Öhlund och hans kollegor vid Stenungsundspolisen utreder flera dödsfall som är knutna till en familj.