Tisdagstrion: Överst i min läshög

Temat för årets första tisdagstrio, som anordnas av Ugglan & Boken, är ”överst i min läshög/på min läslista”. Det är inte ett så enkelt tema som man kanske kan tro. Jag har helt tappat kontrollen på min goodreads-lista över böcker som jag vill läsa. Den innehåller flera tusen böcker och är mest som ett svart hål där böcker läggs till och sedan sällan syns till igen. De fysiska högarna med böcker som pryder bokhyllor och andra möbler i min lägenhet är nästan lika illa. Det enda jag vet med säkerhet är att det är väldigt många böcker (och att listan bara blir längre och högarna växer).

För att kunna tackla veckans tema valde jag tre kriterier: böcker som 1) jag har en fysisk kopia av, 2) jag köpt under senaste året och 3) är först i en serie.

Första boken i min trio är Stormvakt av Kristina Ohlsson. Det är den första boken om den före detta finansmannen August Strindberg som flyttar till Bohuslän samtidigt som en omtyckt lärare försvinner. Jag älskade Kristina Ohlssons deckarserie om Fredrika Bergman & Alex Recht så jag har höga förväntningar på Stormvakt.

Bok nr två är Offermakaren av Viveca Sten, första boken i serien Åremorden. Två poliser utreder ett fall där ett lik hittas i en av liftarna i början av skidsäsongen. Jag har fortfarande bara läst en bok från Viveca Stens Sandhamn-serie (och vet inte riktigt varför jag inte läst resten än), men Offermakaren låter som skriven för mig.

Sist ut är A Discovery of Witches av Deborah Harkness. Det är den första boken av tre om häxan Diana Bishop och vampyren Matthew Clairmont. Det är definitivt inte min vanliga genre, men jag tyckte så mycket om tv-serien med samma namn som är baserad på böckerna att jag ville ge dem en chans också.

7 svar på ”Tisdagstrion: Överst i min läshög”

 1. Det är hög igenkänning på det du skriver i inledningen. Jag har också tusentals böcker på min att-läsa-lista och ibland kan det nästan göra mig lite passiv.

  Händer ju att jag lägger ner överväldigande mycket tid på att fundera på nästa bok och att jag därför får mindre läst.

  Jag säger ofta till mig själv att det väl bara är att påbörja något, varför göra så mycket väsen av det!? Har dock inte lyckats bryta mitt beteendemönster ännu.

  A Discovery of Witches, jag har bara sett ett par avsnitt av tv-serien och gillade det jag såg. Ska återuppta tittandet snart och böckerna verkar toppen.

  Tack för en inspirerande lista!

  Svara
  • Precis så är det för mig också! Jag har en hel bokhylla full med böcker som jag verkligen vill läsa, men det tar mig sådan tid att bestämma mig för vilken jag ska börja med att de alla står kvar där olästa… Men i år har jag lovat mig själv att faktiskt ta och läsa dem.

   Svara

Lämna en kommentar