Tisdagstrion: Mamma, pappa, barn

Veckans tema för tisdagstrion är mamma, pappa, barn. Av någon anledning fick det mig genast att tänka på dysfunktionella familjer.

Den första boken i min trio är Vindsträdgården av VC Andrews om de fyra syskonen Chris, Cathy, Carrie och Cory som blir inspärrade uppe på en vind av sin mamma och mormor efter att deras pappa gått bort. Jag älskade serien när jag läste den som tonåring.

Bok nummer två är Commonwealth av Ann Pratchett. Den handlar om två familjer som plötsligt blir en. Handlingen följer familjen över flera generationer och är väldigt välskriven.

Sista boken heter just Mamma, pappa, barn och är andra boken i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg utreder två fall: ett med en strypt sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden och ett med ett spädbarn som hittas i en buske i närheten av en död kvinna utan id-handlingar. Parallellt med det följer man även en treårig flicka som vaknar ensam, inlåst i en lägenhet och vars familj har försvunnit.

12 svar på ”Tisdagstrion: Mamma, pappa, barn”

Lämna en kommentar