Om

maria helena. Boktokig före detta naturvetare (geolog) som numera sadlat om och ägnar dagarna åt administration och kvällarna åt att läsa. Besatt av musik, listor, statistik, kontorsmaterial, krukväxter och ost.

favoriter. Deckare och thrillers, helst nordiskt och brittiskt. Har en vana att börja fler serier än jag slutar.

namnet. Mareld är tillsammans med norrsken mina absoluta favoriter bland alla fantastiska naturfenomen. Marelden är också titeln på en av mina favoritsånger av Lars Winnerbäck (och självklart ska bloggen ha en signaturmelodi).

bloggen. Jag har bloggat till och från i över 10 år, i stort sett uteslutande på engelska, men 2021 flyttade jag till marelden.se och bytte till svenska.

 

Integritet

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlas de uppgifter in som visas i kommentarsformuläret samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragent-sträng som hjälp för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med din kommentar.

Om du lämnar en kommentar på webbplatsen kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.