Tisdagstrion: Isigt, kallt eller vitt

Temat för veckans Tisdagstrio är ”isigt, kallt eller vitt”. Jag valde en bok som passar varje ord:

Den första boken i min trio är Isvittring av Solveig Vidarsdotter. Det är den försa boken av tre om poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo som utreder mord i norra Jämtland och var en av de bästa böckerna (och serierna) jag läste förra året.

Den andra boken är Cold Case: Försvunnen av Tina Frennstedt. Det är den första boken om kriminalinspektör Tess Hjalmarsson som är chef för Skånes cold case-grupp. De utreder ett 16 år gammalt fall om en 19-årig kvinna som försvann en sommarnatt på Österlen.

Den tredje boken är Vita spår av Emelie Schepp. Det är den andra boken om åklagare Jana Berzelius och handlingen kretsar kring en ung kvinna som hittats död på ett X2000-tåg står en kall vinternatt.

4 svar på ”Tisdagstrion: Isigt, kallt eller vitt”

Lämna en kommentar