Raven Black av Ann Cleeves


Synopsis: Polisen Jimmy Perez utreder mordet på en tonårsflicka och den omedelbara misstänkte är stadens utstötte, Magnus Tate, som tillbringar sina dagar ensam hemma med sin korp och väntar på besökare som aldrig kommer.

Plats: Shetlandsöarna, Skottland.

Det bra: Den här boken är spektakulär på så många sätt. Den har ett stort urval av intressanta karaktärer och ett mordmysterium som till en början verkar enkelt men som blir mer komplext för varje kapitel. Det finns så många misstänkta att det nästan är omöjligt att lista ut vem mördaren är, men när allt avslöjas i slutet är alla pusselbitar och ledtrådar helt vettiga.

Det mindre bra: Absolut ingenting.

Varför jag läste boken: Slumpmässigt val för flera år sedan när jag var på humör för brittisk deckare (och jag tyckte så mycket om den att jag läste följande sex böcker i serien inom ett halvår).

Mitt betyg: ★★★★ (4.5)

Slutsats: Ett absolut måste (och boken som gjorde Ann Cleeves till en av mina favoritförfattare).

Jag lyssnade på den engelska ljudboken uppläst av Gordon Griffin. På svenska fick boken den passande titeln Svart som natten.

2 svar på ”Raven Black av Ann Cleeves”

Lämna en kommentar