Störst av allt av Malin Persson Giolito


Synopsis: 18-åriga Maja står åtalad för ett massmord där både hennes pojkvän och hennes bästa vän dödades.

Plats: Sverige

Det bra: Det här är en känslomässig berg-och-dalbana som går fram och tillbaka mellan rättssalen och händelserna som ledde fram till skolskjutningen (och de nio månaderna som har gått mellan det och rättegången). Maja är en fascinerande karaktär och jag kunde inte bestämma mig om hon var en kallblodig mördare eller en oskyldig åskådare förrän i slutet av boken.

Det mindre bra: Det tog flera kapitel innan jag var övertygad att jag faktiskt gillade boken.

Varför jag läste boken: Nominerad för Petrona Award 2018 och vinnare av Glasnyckeln 2017.

Mitt betyg: ★★★★ (nästan ★★★★★)

Slutsats: Jag kommer definitivt läsa fler böcker av Malin Persson Giolito.

Lämna en kommentar