Tisdagstrion: Massor av mord

Den här veckan deltar jag för första gången i Ugglan & Bokens Tisdagstrio. Temat är ”massor av mord” och med tanke på min besatthet av deckare så är temat perfekt för mig. Massor av mord är en rätt passande beskrivning för 90% av böckerna jag läser så det var inte lätt att bara välja tre stycken. I slutändan valde jag tre böcker som är först ut i några av mina favoritserier, där hela serien kan beskrivas som just massor av mord.

Först ut är Den osynlige av Patricia Cornwell, den första boken i serien om rättsläkaren Kay Scarpetta i Richmond, Virginia. En seriemördare slår till nattetid och lämnar efter sig ett spår av strypmord där offren inte verkar ha någonting gemensamt. Jag läste boken för 20 år sedan och det är fortfarande en favorit.

Nästa bok är I samlarens spår av Jeffery Deaver, första boken om den helförlamade polisen Lincoln Rhyme som tillsammans med Amelia Sachs jagar en seriemördare som lämnar svårtydda ledtrådar.

Sist ut är Krucifixmördaren av Chris Carter, vilket är den första boken om kriminalinspektör Robert Hunter som jagar en seriemördare vars signatur är identisk till en seriemördare som avrättats två år tidigare.

12 svar på ”Tisdagstrion: Massor av mord”

  1. Så många seriemördare 😀
    Om kvoten för seriemördare var lika stor i verkligheten som i litteraturen hade vi inte haft problem med överbefolkning. Men bra underhållning blir det!

    Svara
  2. Patricia Cornwell läste jag en del av förr, men sedan tyckte jag att de var samma likadana allihop. Jeffery Deaver har jag bara läst en bok av, men jag tror att jag uppskattar de historierna mer som filmer.

    Svara

Lämna en kommentar