Tisdagstrion: Tunna böcker

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”tunna böcker”. Mina val är tre böcker som kan beskrivas som få sidor men mycket innehåll.

Den första boken jag kom att tänka på är Herr Gud, det är Anna av Fynn. Den svenska utgåvan från 1983 är 175 sidor. Det är en fantastisk berättelse som fick mig att både skratta och gråta. Boken behandlar flera stora, tunga ämnen och huvudpersonen Anna är en otroligt stor karaktär, förpackad i en liten kropp.

Nästa bok är klassikern En studie i rött av sir Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes är en av mina favoritdetektiver. En av anledningarna är hans stora personlighet. Jag har läst En studie i rött både på svenska och engelska och även lyssnat på ljudboken som endast är runt 3 timmar lång.

Sista boken är också en klassiker: Lewis Carrols Alice i Underlandet. Många skulle nog inte tänka på den som en tunn bok då den ofta är publicerad tillsammans med uppföljaren Alice i Spegellandet. Jag skulle nog beskriva Alice som raka motsatsen till huvudkaraktärerna från mina första två val; hon är ganska tråkig och intetsägande. Vad som gör berättelsen så bra är alla de fantastiska karaktärerna med stora personligheter som Alice träffar på sina äventyr.

6 svar på ”Tisdagstrion: Tunna böcker”

Lämna en kommentar