Björnstad av Fredrik Backman


Synopsis: Roman om en liten stad och en stor kärlek till ishockey.

Plats: Småstad i Sverige

Det bra: Backman är en född historieberättare med en väldigt distinkt berättarstil som jag älskar. Han har en fantastisk förmåga att beskriva vardagliga händelser på ett sätt som får dem att verka anmärkningsvärda (och berättelser som utspelar sig i små städer är aldrig fel).

Det mindre bra: Jag blev allt mindre investerad i handlingen allt eftersom historien utvecklades och boken kändes som att den var flera hundra sidor för lång.

Varför jag läste boken: Jag är ett stort fan av Fredrik Backman och det här lät som en bok jag skulle älska och rekommendera till alla.

Mitt betyg: ★★ (men många stycken är fantastiska)

Slutsats: Ett av de sällsynta fallen där alla enskilda bitar är fantastiska men summan på något sätt inte fungerar.

Lämna en kommentar